2018. jan 09.

Merj segítséget kérni!

írta: Tóth Bettina
Merj segítséget kérni!

Köztudott, hogy a tinédzserkor tele van nehézségekkel, megpróbáltatásokkal, az élet kihívásaival. Problémáink adódnak az iskolában, családunkban, összeveszünk a legjobb barátnőinkkel, szakítunk szerelmeinkkel, és még sok más bővíti szívfájdalmaink teljes listáját. Félelmeink, a mindennapok megpróbáltatásainak hálójában élünk, tele vagyunk megfelelési kényszerrel, és még sorolhatnám, de úgy gondolom, ezt senkinek nem kell bemutatni.
Egyszóval ezekben az években rengetegféle és -fajta dologgal kell szembesülnünk, melynek most még talán nem, de később biztosan hasznát fogjuk venni napi problémáink megoldása során. Muszáj az elénk gördülő bajokat átugrani, hisz az élet megy tovább, sosincs megállás.
Azonban akadnak olyan nagy gondok is, melyekhez kevésnek érezzük magunkat, úgy gondoljuk, egyedül nem fogjuk tudni leküzdeni az akadályokat.
Iskolánkban, mint már tudjátok, van lehetőségünk ezeket a terheket levetni magunkról, kibeszélni lelki sérelmeinket, félelmeinket vagy egyszerűen csak elmondani, ami bánt minket. Talán néhányan túlzásnak érzik, hogy apró-cseprő gondjaikkal pszichológushoz forduljanak, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan rossz dolog, mint azt Ti gondoljátok!
Mariann – iskolánk pszichológusa – egy végtelenül kedves és empatikus nő, akivel bármit megoszthattok, bizalommal fordulhattok felé, hisz Ő ahol tud, ott segít majd Nektek. Ha meglátogatjátok Őt, garantálom, hogy újabb és újabb találkozót beszéltek majd meg vele, hisz a beszélgetés teljesen baráti alapon megy végbe.
Egy szónak is száz a vége, csupán bátorítani szeretnélek titeket, hogy bármi is nyomja a szíveteket, bármilyen nehézség előtt álltok is, ne féljetek tőle segítő kezet kérni! Nem fogjátok megbánni, sőt lehet, hogy húszévesen – a nagyvilág küszöbén állva – hálásak lesztek magatoknak és Mariannak azért, hogy egykor a tinikori akadályaitokat segített ledönteni.

segitseg.jpg

Szólj hozzá