2017. nov 20.

Motiváció a tanuláshoz

írta: F.Fanni
Motiváció a tanuláshoz

fajafeje_500.jpg Tudom, tudom, mindenki utál tanulni, de muszáj. Mert nem akarsz megbukni, mert le szeretnél érettségizni, esetleg továbbtanulni. Ehhez szeretnék pár tippet adni, hogyan vedd rá magad, és éld túl a tanulást.

 #Tipp1 Pihenj

Ha nem vagy bejárós, akkor könnyebb dolgod van. Miután hazaérsz a suliból, akkor ebédelj és vegyél ki egy kis szabadidőt, pörgesd át a facebookot, instagramot, tegyél ki képet a snapchatre (a suliban úgysem szoktál, főleg nem óraközben ;) ). Pihentesd kicsit az agyad, mielőtt nekiállsz tanulni.

 #Tipp2 Igyál teát

„Itt az ősz, itt a nátha!”- mondta vala édesanya. Mennyire igaza van! A tea köztudottan koffeint tartalmaz, ezzel felpörgetheted az agyad. A meleg tea jót tesz a megfázásra, illetve annak megelőzésére is, tehetsz bele citromot, akár mézet, ezek mind-mind tele vannak hasznos hatóanyagokkal. Meglátod, hogy sokkal jobban megy a tanulás, ha iszol teát :) .

 #Tipp3 Tarts szüneteket

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én sokkal hatékonyabban tudok tanulni, ha tartok szüneteket a tanulnivalók között. Ezek mindenkinél más időközökre tehetők, vagy más rendszer alapján szeret szünetet tartani. Én személy szerint úgy tartok szünetet, hogy például megírom az írásbeliket (ha nincs sok), tartok egy kis szünetet, és a szóbeli tanulásnál tantárgyanként tartok szünetet. Ezt a módszert tényleg csak ajánlani tudom, mert rendkívül hasznos. Azonban először ki kell tapasztalni, hogy melyik a legmegfelelőbb számodra.

 #Tipp4 Hallgass zenét

Bármilyen hihetetlen, akár a rockzene is hatással lehet az agyi aktivitásodra. Hallgasd meg a kedvenc zenédet, akár a szünetek között. Ez tényleg jó hatással van az elmédre, hogy lenyugtasd magad, és felkészülj a tanulás okozta stresszre. Azonban figyelj arra, hogy ne ragadj le a zenehallgatásnál, és egy idő után kezdj el tanulni. :D

 +1Tipp Rágózz

Brit tudósok (ne nevess) bizonyították, hogy ha rágózol tanulás közben és utána dolgozat/érettségi közben is, akkor hamarabb eszedbe jutnak a válaszok.

 Remélem, tudtam segíteni nektek, hogy túléljétek a tanulást. Itt az ősz, korán sötétedik, mindenkinek rossz a kedve, legszívesebben egy takaró alatt maradnánk forró csokival, de muszáj tanulni. Sajnos (vagy nem).

Szólj hozzá

Mindennapok