2017. dec 17.

A művészet a múltba repít

írta: Bálint Dorina
A művészet a múltba repít

Ismét eljött a várva várt pillanat: ideje kiszakadni kicsit a szürke a hétköznapokból, és elmerülni a művészet nyújtotta örömökben.

Általában vasárnaponként járunk az Erkel Színházba. Az idei évad három előadásból áll, mindegyik alkalommal Verdi egyik csodálatos operáját játsszák az énekesek, zenészek, táncosok. Legutóbb a Traviata c. operát volt szerencsénk megtekinteni. A tartalom megértésében mindig segítségünkre van az a rövid leírás, amelyet Kapus Béla tanár úr oszt ki. A lapon legtöbbször a cselekmény szerepel, de van úgy, hogy a szereplők listája is helyet kap, a mellettük feltüntetett zenei hangfekvéssel (pl.: szoprán, mezzoszoprán, tenor, bariton).

Busszal utazunk Budapestre, az útiköltséget pedig az előadás előtt 2-3 héttel javasolt befizetni, amely 1800 Ft körül mozog. Reggel 8 órakor indulunk a Korona utcából. Az út másfél, 2 óra szokott lenni, s mivel az előadás 11 órakor veszi kezdetét, rengeteg időnk van szabadon csatangolni, és felfedezni a fővárost. Mi általában villamosra szállunk (amely pár perc sétára van a színháztól), és keresünk egy éttermet, ahol megebédelünk. 

A legutóbbi daljáték nekem kifejezetten tetszett. Valószínűleg az is sokat nyomott a latban, hogy VILÁGHÍRŰ, magyar énekesnő alakította a főszerepet, nem más, mint Miklósa Erika, akinek egyénisége, kisugárzása is hozzájárult a darab sikeréhez. Egy-egy jelenet végén hatalmas tapsviharral díjazták csodálatos áriáit. Az utolsó felvonás után pedig virágokkal ajándékozták meg, és a taps mellett füttyszóval ünnepelték a színészeket.

Azonban minden jóban van valami rossz is (sajnos), így az operalátogatás sem mindig felhőtlen, hiszen a Tanár úr többször is hangsúlyozta, hogy egyre kevesebb diák jelentkezik iskolánkból, és ha ez így folytatódik a továbbiakban, akkor hamar elveszítjük ezt a nagyszerű lehetőséget. Ezért arra buzdítok mindenkit, ha teheti és kedve is van hozzá, csatlakozzon a csapathoz, és élvezze velünk együtt a legendás műveket! Garantáltan bearanyozza majd mindenki hétvégéjét, sőt, akár életét is, hiszen nem mindennapi produkciókról van szó.

Szólj hozzá

tőlünk neked