2017. nov 18.

Nyílt napok iskolánkban

írta: F.Fanni
Nyílt napok iskolánkban

 

 Idén már két alkalommal került megrendezésre a mórás nyílt nap. Az első alkalommal kevesebben voltak, mint a másodikon, de a hangulat ugyanolyan fergeteges volt.

 Reggel a mórás indulóval indítottunk, amit nagy lelkesedéssel fogadtak a nyílt napon résztvevő diákok. Síri csendben hallgatták a tájékoztatókat, a tanórákon is itták a tanárok szavait, megmukkanni sem tudtak - egy pár ember figyelmébe tudom ajánlani, hogy a kisebbek tudnak viselkedni, felsőbb évesként pedig alap lenne…-. A játékos hangulatú órákon az ide vágyó fiatalság is ki tudott bontakozni. Voltak tanárok, akik jutalommal próbálták ösztönözni a nebulókat - köszönjük Kámán Tamás tanár úr a cukorkákat a helyes megoldásért-, játékosan próbálták megjegyezni az új neveket - Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin, aka. Kate, the candy-, érdekesen bevezetni egy vadonatúj nyelvet - avagy hogyan lehet eljutni a francia sajttól Palvin Barbiig-. A kísérőknek megadatott az a lehetőség, hogy ők is beüljenek a tanórákra, amit külön a felvételizőknek tartottak, ezért sikerült megfigyelnem azt a jelenséget, hogy amint beléptek a diákok a gimnázium kapuján, elkomolyodtak és tudták, hogy itt már nem bagatellizálják el a tanítást. Határozott célokkal vannak teli a mórás tanulók és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ezt el is érjék. Szerencsére a gimnáziumunk tanári kara mindent elkövet azért, hogy ezt tudjuk teljesíteni és maximális segítséget nyújtanak nekünk. A tanáraink által nyújtott tudás lenyűgözte az órákra beülő diáksereget, ahogy a visszajelzésekből észrevettem. Remélem, hogy ezek meghozták a kedvüket arra, hogy a Mórába jelentkezzenek :) .

 Ha van olyan ismerősötök, aki most jelentkezik középiskolába, akkor bátran ajánljátok neki a Móra Gimnáziumot, mert megéri idejönni.

Szólj hozzá

Friss híreink